Yrityksemme

Oy Bacca Ab (Petsmon Marjat) yrityksessä viljelemme ja myymme omia marjatuotteitamme. Lisäksi myymme tuotteitamme osittain myös jälleenmyyjiemme kautta. Valikoimaamme kuuluu hyvänmakuiset, ravinteikkaat tuotteet koko perheelle kuten; mehut, hillot,  marjajauhe ja saippuat. Aloitimme ekologisen marjaviljelyksemme vuonna 2000 (kooltaan noin 13 ha).

Mietit ehkä, mistä tulee yrityksemme tuotenimi, Bacca Vital? Bacca on italiaa ja tarkoittaa ’marja’ ja Vital tarkoittaa elintärkeä, eli elintärkeät marjat!

Tyrni

– viitamiinipommi!

Aloitimme tyrnimarjaviljelyksemme vuonna 2000, ja olemme laajentaneet sitä vuosi vuodelta. Tällä hetkellä viljelyksemme käsittää nyt noin 8 ha. Poimiminen tehdään käsin ja imukoneella. Se on kärsivällisyyttä vaativaa mutta mielekästä työtä, kun kauniina syyspäivänä saa istua ja poimia kullankeltaisia marjoja ämpäriin. Tätä herkkumarjaa voi käyttää kaikilla elintarvikealoilla, vain mielikuvitus on rajana. Suosittelemme esim. vaniljajäätelö Bacca Vital mansikka-tyrnimarjakastikkeen kera

havtorn_002

SASKATOON

terveellisimpiä marjojamme!

Suuren määrän terveellisten ainesosien- ja etenkin korkean antioksidanttitason ansiosta saskatoonmarjat ovat terveellisimpiä marjojamme, ja nämä marjat voidaan siksi luetella ”super fruitien” joukkoon. Bacca Vital Saskatoonmarjat myydään kätevissä 500 gramman rasioissa, ja löytyvät pakastealtaasta. Tuotevalikoimaamme kuuluu myös esim. saskatoonmehu ja saskatoon-tyrnimarjahillo. Marjat ovat makeita ja muistuttavat mustikoita.

Pohjoisamerikkalainen ”saskatoon” on marjanviljelyyn erityisesti jalostettu marjatuomipihlaja. Saskatoonmarja tuli Suomeen vuonna 1995 ja Oy Bacca Ab (Petsmon marjat) aloittivat marjojen viljellyksen vuonna 2002. Saskatoonmarja on osoittautunut erinomaiseksi terveystuotteeksi. Saskatoonmarjat sisältävät paljon terveellisiä ainesosia kuten vitamiineja, kuituja, proteiineja, terveellisiä  rasvoja, polyfenoleja, flavanoideja ja antioksidantteja, jotka parantavat vastustuskykyä, vähentävät diabeteksen riskiä ja edistävät ruoansulatusta. Yleisempien terveysvaikutusten lisäksi saskatoon voi auttaa täsmävaivoihinkin. Marjojen sisältämien proantosyanidiinien ja antioksidanttien on havaittu estävän syöpäsolujen kasvua, sydäntauteja ja vanhenemisen merkkejä. Eläinkokeissa on myös havaittu, että marjojen sisältämät syanidit voivat vähentää rasvan kertymistä rasvasolukkoon.

ARONIA

– eurooppalainen supermarja!

 

Mustia marjoja, jotka kasvavat terttuina pensaissa. Marjoja voi syödä sellaisenaan, mutta joidenkin mielestä maku voi olla hieman katkera. Hyvin terveellinen marja, joka sisältää paljon antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja. Aroniaa on käytetty kauan lääkekasvina. Sen sanotaan parantavan verenpainetta ja verenkiertoa, tasaavan verensokeria, vilkastuttavan immuunijärjestelmää ja parantavan näköä.

Lue lisää:  http://aroniainfo.se/

Kokeile keittää aroniahyytelöä, sekaan voi laittaa myös vähän omenaa. Hyytelö sopii hyvin liharuokien kanssa.

Vinkki! Kokeile aroniajauhettamme sekoittamalla sitä smoothien joukkoon. Kokeile myös meidän tuoretta aroniajuomaamme, joka sopii hyvin ruokajuomaksi tai lämpimän kesäpäivän viilentäväksi juomaksi.

PENSASMUSTIKKA

 –Puutarhamustikka

Marjat ovat suuria, sinisiä, makeita ja hyviä syötäväksi sellaisenaan. Tumma marja muistuttaa metsämustikkaa, mutta hedelmäliha on vaaleaa.

blabarstry-004

MARJASINIKUUSAMA

– kutsutaan myös hunajamarjaksi. Pitkänomainen sininen marja, joka muistuttaa mustikkaa väriltään ja maultaan. Maku on happamampi ja voimakkaampi kuin mustikassa.

Marjasinikuusama antaa satoa aikaisin vuodesta, marjat kypsyvät jo heinäkuussa. Laji on kotoisin Kanadasta ja Aasiasta. Marja on Japanissa erittäin suosittu, siellä sitä kutsutaan nimellä haskap, joka tarkoittaa “marja, joka antaa pitkän iän ja hyvän näköaistin”.

(https://haskapberries.com/haskap/what-is-haskap)

Marjasinikuusamassa on eniten antioksidantteja kaikista marjoista, sekä iso annos C-vitamiinia. Marjaa voi käyttää mustikan sijasta esimerkiksi piirakassa, smoothiessa, jugurtissa, hillossa ja mehussa.

Vastaa