Meidän tuotteet

Oy Bacca Ab (Petsmon Marjat) yrityksessä viljelemme ja myymme omia marjatuotteitamme. Lisäksi myymme tuotteitamme osittain myös jälleenmyyjiemme kautta. Valikoimaamme kuuluu hyvänmakuiset, ravinteikkaat tuotteet koko perheelle kuten; mehut, hillot,  marjajauhe ja saippuat. Aloitimme ekologisen marjaviljelyksemme vuonna 2000 (kooltaan noin 13 ha).

Mietit ehkä, mistä tulee yrityksemme tuotenimi, Bacca Vital? Bacca on italiaa ja tarkoittaa ’marja’ ja Vital tarkoittaa elintärkeä, eli elintärkeät marjat!

SASKATOON

terveellisimpiä marjojamme!

Suuren määrän terveellisten ainesosien- ja etenkin korkean antioksidanttitason ansiosta saskatoonmarjat ovat terveellisimpiä marjojamme, ja nämä marjat voidaan siksi luetella ”super fruitien” joukkoon. Bacca Vital Saskatoonmarjat myydään kätevissä 500 gramman rasioissa, ja löytyvät pakastealtaasta. Tuotevalikoimaamme kuuluu myös esim. saskatoonmehu ja saskatoon-tyrnimarjahillo. Marjat ovat makeita ja muistuttavat mustikoita.

Pohjoisamerikkalainen ”saskatoon” on marjanviljelyyn erityisesti jalostettu marjatuomipihlaja. Saskatoonmarja tuli Suomeen vuonna 1995 ja Oy Bacca Ab (Petsmon marjat) aloittivat marjojen viljellyksen vuonna 2002. Saskatoonmarja on osoittautunut erinomaiseksi terveystuotteeksi. Saskatoonmarjat sisältävät paljon terveellisiä ainesosia kuten vitamiineja, kuituja, proteiineja, terveellisiä  rasvoja, polyfenoleja, flavanoideja ja antioksidantteja, jotka parantavat vastustuskykyä, vähentävät diabeteksen riskiä ja edistävät ruoansulatusta. Yleisempien terveysvaikutusten lisäksi saskatoon voi auttaa täsmävaivoihinkin. Marjojen sisältämien proantosyanidiinien ja antioksidanttien on havaittu estävän syöpäsolujen kasvua, sydäntauteja ja vanhenemisen merkkejä. Eläinkokeissa on myös havaittu, että marjojen sisältämät syanidit voivat vähentää rasvan kertymistä rasvasolukkoon.

HAVTORN

– viitamiinipommi!

Aloitimme tyrnimarjaviljelyksemme vuonna 2000, ja olemme laajentaneet sitä vuosi vuodelta. Tällä hetkellä viljelyksemme käsittää nyt noin 8 ha. Poimiminen tehdään käsin ja imukoneella. Se on kärsivällisyyttä vaativaa mutta mielekästä työtä, kun kauniina syyspäivänä saa istua ja poimia kullankeltaisia marjoja ämpäriin. Tätä herkkumarjaa voi käyttää kaikilla elintarvikealoilla, vain mielikuvitus on rajana. Suosittelemme esim. vaniljajäätelö Bacca Vital mansikka-tyrnimarjakastikkeen kera.

41299951_1346231642177163_2774765945158107136_o

ARONIA

ett europeiskt superbär!

Svarta bär som växer i klasar på buskar. Bären går bra att äta som sådant , av endel kanske upplevs lite beskhet i smaken.
Mycket hälsosamma bär som innehåller mycket antioxidanter, vitaminer och mineraler.
Aronia har en lång historia bakom sig som medicinalväxt och sägs bland annat hjälpa kroppen med; balansera blodtrycket, bättre blodcirkulation, stabilisera blodsockernivå, pigga upp immunförsvaret, bra för synen m.m.
Läs mera på:
http://aroniainfo.se/

Prova på att koka en aronia gelé, varför inte blanda i lite äpple också, passar bra till kötträtter.

Tips! Prova vårt aronia pulver att blanda i smoothie! Prova också vår fräscha aronia drickfärdiga dryck som passar bra som måltidsdryck eller svalkar läskande en varm sommardag.

BUSKBLÅBÄR

 – Trädgårdsblåbär

Bären är stora, blåa och söta och goda att äta som sådana. Med en mörk utsida som liknar och påminner om skogsblåbär men frukköttet är ljust.

2019-06-17 13.47.06

BLÅBÄRSTRY

– även kallad honungsbär är ett avlångt blått bär som påminner mycket om blåbär i färg och smak. Smaken är syrligare och intensivare än blåbär.
Blåbärstry ger tidig skörd på året , redan i juli mognar bären.
Härstammar från Kanada och Asien. I Japan är bäret väldigt populär och kallas haskap vilket betyder ”bäret som ger långt liv och god syn” (
https://haskapberries.com/haskap/what-is-haskap) .
Blåbärstry innehåller flest antioxidanter av alla bär, även stora mänder C-vitaminer.
Det går att använda blåbärstry istället för blåbär, så t.ex. i pajer, smoothie, på yoghurt, till sylter och safter m.m.

Vastaa