Yritys

Bacca bär marjat

Oy Bacca Ab (Petsmon Marjat) yrityksessä viljelemme ja myymme omia marjatuotteitamme. Lisäksi myymme tuotteitamme osittain myös jälleenmyyjiemme kautta. Valikoimaamme kuuluu hyvänmakuiset, ravinteikkaat tuotteet koko perheelle kuten; mehut, hillot, glögit, smoothit, jälkiruokakastikkeet, marmelaadit ja saippuat. Aloitimme ekologisen marjaviljelyksemme vuonna 2000 (kooltaan noin 13 ha).

Mietit ehkä, mistä tulee yrityksemme tuotenimi, Bacca Vital? Bacca on italiaa ja tarkoittaa ’marja’ ja Vital tarkoittaa elintärkeä, eli elintärkeät marjat!

 

Marjojen terveysvaikutukset: [one_fourth] saksatoon[/one_fourth] [three_fourth_last]SASKATOON –  terveellisimpiä marjojamme!*

Suuren määrän terveellisten ainesosien- ja etenkin korkean antioksidanttitason ansiosta saskatoonmarjat ovat terveellisimpiä marjojamme, ja nämä marjat voidaan siksi luetella ”super fruitien” joukkoon. Bacca Vital Saskatoonmarjat myydään kätevissä 500 gramman rasioissa, ja löytyvät pakastealtaasta. Tuotevalikoimaamme kuuluu myös esim. saskatoonmehu ja saskatoon-tyrnimarjahillo. Marjat ovat makeita ja muistuttavat mustikoita.

Pohjoisamerikkalainen ”saskatoon” on marjanviljelyyn erityisesti jalostettu marjatuomipihlaja. Saskatoonmarja tuli Suomeen vuonna 1995 ja Oy Bacca Ab (Petsmon marjat) aloittivat marjojen viljellyksen vuonna 2002. Saskatoonmarja on osoittautunut erinomaiseksi terveystuotteeksi. Saskatoonmarjat sisältävät paljon terveellisiä ainesosia kuten vitamiineja, kuituja, proteiineja, terveellisiä  rasvoja, polyfenoleja, flavanoideja ja antioksidantteja, jotka parantavat vastustuskykyä, vähentävät diabeteksen riskiä ja edistävät ruoansulatusta. Yleisempien terveysvaikutusten lisäksi saskatoon voi auttaa täsmävaivoihinkin. Marjojen sisältämien proantosyanidiinien ja antioksidanttien on havaittu estävän syöpäsolujen kasvua, sydäntauteja ja vanhenemisen merkkejä. Eläinkokeissa on myös havaittu, että marjojen sisältämät syanidit voivat vähentää rasvan kertymistä rasvasolukkoon.

 
[/three_fourth_last]

[one_fourth]havtorn[/one_fourth]

[three_fourth_last]

TYRNIMARJA – viitamiinipommi!

Aloitimme tyrnimarjaviljelyksemme vuonna 2000, ja olemme laajentaneet sitä vuosi vuodelta. Tällä hetkellä viljelyksemme käsittää nyt noin 8 ha. Poimiminen tehdään käsin ja imukoneella. Se on kärsivällisyyttä vaativaa mutta mielekästä työtä, kun kauniina syyspäivänä saa istua ja poimia kullankeltaisia marjoja ämpäriin. Tätä herkkumarjaa voi käyttää kaikilla elintarvikealoilla, vain mielikuvitus on rajana. Suosittelemme esim. vaniljajäätelö Bacca Vital mansikka-tyrnimarjakastikkeen kera.
[/three_fourth_last]

 

[one_fourth]jordgubbe[/one_fourth][three_fourth_last]

MANSIKKA

Viljelemme myös Mara des Bois mansikoita, ja pienemmällä alueella aroniaa, pensasmustikoita sekä makeita kirsikoita.
[three_fourth_last]

 

 

 

*Lähteet:
Saskatchewan Fruit Growers Association (2002). Positive Antioxidant Results. http://www.saskfruit.com/modules.php?name=Sections&sop=viewarticle&artid=253
Saskatoon Berry Council of Canada (2013). The Health Benefits of Saskatoon Berries.http://saskatoonberrycouncil.com/sbcc/health.php

Vastaa